Våra tjänster

Tegeltak

Tegeltak är den vanligaste typen av tak på svenska villor. Tegeltak är klassiskt vackra och otroligt hållbara om de läggs och sköts om på rätt sätt. Att lägga tegeltak kräver ett bra underarbete och när det görs efter konstens alla regler får du ett tak som kan hålla i över 40 år. Dessutom är tegelpannor en naturprodukt vilket gör taket hållbart även för miljön och klimatet.

Om ditt tegeltak börjar se risigt ut eller om du behöver lägga ett helt nytt tegeltak hjälper vi dig!

Takbyte på Villa i Örebro

Plåtarbeten på tak & fasad

Vi utför alla typer av förekommande plåtslageriarbeten på tak och fasader, såsom nyproduktioner, reparationer och takentreprenader. 

Moderna material och metoder gör vårt arbete rationellt och ekonomiskt hållbart för våra beställare. Vi behärskar både skivtäckning och bandtäckning. Vi arbetar i det material du önskar, exempel på material vi jobbar med är lackerad stålplåt, koppar, reinzink och aluminiumplåt. 

Vår plåtslagare Jacob på tak med bandtäckning

Kopparplåtslageri

Koppar är ett klassiskt material som ofta används på exklusiva plåtslageriarbeten och tak på t.ex kyrkor. 

Detta är ett material som åldras och får med åren en grönaktig patina. Tack vare mjukheten och formbarheten används koppar ofta i kombination med komplicerade utsmyckningar.

På Falls plåt har vi lång erfarenhet av kopplatplåtslageri och har varit med och bytt många koppartak genom åren.

Takbyte på Hackvad kyrka

Takavvattning

Hängrännor och stuprör – ett snyggt och smart sätt att samla vatten. Väder, vind och smuts kan orsaka skador och läckage därför är en väl fungerande takavvattning viktigt för ditt hus välmående.

Vi hjälper dig gärna att se över ditt system och naturligtvis gör vi även nymonteringar. 

Takavvattning – viktigt för ditt hus välmående

Snö & Is

Vintrar kommer och med dem kommer snön. Undvik skador på tak och personer och låt våra utbildade och erfarna snöskottare sköta jobbet. 

Vi har stor erfarenhet av snöskottning och isröjning och är fullt utrustade med verktyg och säkerhetsanordningar enligt branschens säkerhetsföreskrifter och är certifierade enligt Plåt- och ventföretagens licensieringssystem. 

Skotta säkert!